Bor du i Stockholm och planerar att renovera badrummet i år? En badrumsrenovering är något som du i många fall kan utföra själv, men kom ihåg att vissa arbetsuppgifter kräver en certifierad hantverkare för att din försäkring ska kunna gälla. Här berättar vi allt du behöver veta om snygga badrum stockholm efter badrumsrenoveringar i Stockholm, t.ex. priser, regler, ROT-avdrag och mycket mer.

Även om badrummet inte är en plats där vi spenderar allt för mycket tid vill många ändå att det ska se mysigt och trivsamt ut. Badrummet ska vara en plats där du kan koppla av från dagens stress och där du kan få en stunds lugn och ro. Att fixa ett visuellt fint badrum är sällan svårt, men det är viktigt att komma ihåg att badrummet även bör vara funktionellt för att du ska bli riktigt nöjd med resultatet.

Kostnader för badrumsrenovering i Stockholm
Stockholm är en stor stad där priserna oftast är högre än på många andra platser i landet. Därför är det bra att du är införstådd med att en badrumsrenovering kommer att kosta en hel del pengar. Orsaken beror helt enkelt på att badrummet är ett så kallat våtrum och för det krävs speciella arbetsprocesser såväl som material. Det är således inte ovanligt att du kommer att få anlita en hantverkare som tar hand om de flesta uppgifterna.

Hur mycket din badrumsrenovering kommer att kosta beror bland annat på följande:

• Storlek på badrummet
• Val av material och inredning
• Hur omfattande arbetet är
• Utrustning som kommer att behövas
• Utformning på badrummet
Hur lång tid kommer det att ta?
En mycket vanlig fundering är hur lång tid badrumsrenoveringen i Stockholm kommer att ta, men precis som när det kommer till priset är det svårt att säga. Att renovera ett badrum tar längre tid än att renovera ett sovrum, främst för det krävs torktid för alla olika moment. Ett badrum kan inte renoveras på en dag, utan behöver utföras i flera olika steg. Därför är det inte ovanligt att renoveringen kan ta upp till fyra veckor. Den här tidsåtgången är dock beräknad på en totalrenovering och inte om du vill byta ut toalettstol, tvättställ eller spegel.

Hitta en hantverkare i Stockholm
En hantverkare är något som du med största sannolikhet behöver använda dig av när du ska renovera badrummet och därför är det viktigt att du hittar en som du kan lita på. En hantverkare kan hjälpa dig med hela badrumsrenoveringen från början till slut, men kan också bistå med expertis för de svårare arbetsmomenten som kräver behörighet och kunskap. Det kan t.ex. handla om nya vatten- och avloppsledningar som ska dras eller att du vill dra ny el.

Kom ihåg att alltid jämföra hantverkare innan du väljer. Det gör det möjligt för dig att se hur priserna skiljer sig mellan olika företag, men det gör också att du får bättre koll på hur marknaden ser ut. Observera att du aldrig bör anlita en hantverkare som inte är registrerad för F-skatt, eftersom du då inte kan använda dig av ROT-avdraget.